Björnjakten avlyst i Norrbotten

Norrbotten (JJ) I går sköts den sista av de 67 björnarna i Norrbotten och jakten är därmed avlyst i länet.

Björnjaktsäsongen lider mot sitt slut. Med en vecka kvar av jakten återstår endast fyra björnar på licensen. Alla län har fällt sina tilldelningar utom Dalarna där fyra av åtta tilldelade björnar i delområde 1 är kvar. Delområdet är renbetesland och fjällnära terräng i nordvästra delen av länet.

Enligt information från Statens Veterinäranstalt, SVA har totalt fem björnar för mycket skjutits under jakten. I Gävleborgs län överskreds tilldelningen med fyra björnar och i Västernorrland område 2 sköts en björn för mycket. 16 av de hittills 267 fällda björnarna har varit märkta majoriteten av dem har skjutits i Dalarna. 

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser