Björnjakt i delområde ett i Dalarna

Dalarna(JJ) I dag fälldes den sista björnen i delområde fyra i Dalarnas län, därmed är björnjakten avlyst i detta delområde. Nu är licensjakten på björn i Dalarna bara tillåten i delområde ett, renbeteslandet.

Delområde fyra, sydöstra Dalarna, tilldelades bara två björnar för att björnpopulationen ska tillåtas att öka i länets södra delar. På så sätt ska björnstammen får en mer jämn spridning i Dalarna.

De återstående björnarna får bara fällas inom inom renbetesland, delområde ett. Licensjakten på björn i Dalarna pågår som längst till 15 oktober 2014.

Uppdaterad information om hur många björnar som är kvar att fällas i varje delområde finns på telefonsvarare 010-225 04 70. Rapport om fälld eller påskjuten björn ska göras inom två timmar till 010-225 04 69.
Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.  

Fotnot: Observera att informationen redan kan vara inaktuell.  

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser