Björnjakt i delområde ett i Dalarna

Dalarna(JJ) I dag fälldes den sista björnen i delområde fyra i Dalarnas län, därmed är björnjakten avlyst i detta delområde. Nu är licensjakten på björn i Dalarna bara tillåten i delområde ett, renbeteslandet.

Delområde fyra, sydöstra Dalarna, tilldelades bara två björnar för att björnpopulationen ska tillåtas att öka i länets södra delar. På så sätt ska björnstammen får en mer jämn spridning i Dalarna.

De återstående björnarna får bara fällas inom inom renbetesland, delområde ett. Licensjakten på björn i Dalarna pågår som längst till 15 oktober 2014.

Uppdaterad information om hur många björnar som är kvar att fällas i varje delområde finns på telefonsvarare 010-225 04 70. Rapport om fälld eller påskjuten björn ska göras inom två timmar till 010-225 04 69.
Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.  

Fotnot: Observera att informationen redan kan vara inaktuell.  

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Annonser