Björnjakt avslutad i Gävleborg

Gävle (JJ) Årets björnjakt äravslutad efter att den 35:e björnen i Gävleborg skjutits. Björnjakten inleddes den 21 augusti. Den sista björnen sköts i Färila.

– Flest björnar sköts i Ovanåkers och Ljusdals kommun, säger Sara Hommen, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Gävleborg, till Arbetarbladet.  
Gävleborg är ett av de björntätaste länen i Sverige.  Uppskattningsvis finns det ungefär 500 björnar i Gävleborg.

8 kommentarer

 • Varför undanhåller JJ
  Varför undanhåller Jaktjournalen Jaktlivets Plotthundars insats?????Man skriver bara om Rasmus och Fribergs.Börjar lukta illa

 • Öppna dörrar
  Mike – vi undanhåller inget. Så sent som kl 08.17 mailade jag och bad om bilder från den lyckade björnjakten med Jaktlivets plottar.

 • Stängda dörrar!
  efter pratat med pontus fråm jaktlivets har han ej fått något mejl eller telefonsamtal från er. Pierre

 • Sandlåda
  Vilken sandlådenivå! JJ skriver väl vad de vill i artikeln. Om de vill nämna en hunds kennelnamn är det upp till dem. Sedan kan man förstå att de undviker just Jaklivets eftersom dessa bara är ute efter att lyfta fram sitt eget och smutskasta alla andras hundar. De tar varje chans att snacka skit om t ex plottklubben. Och nu verkar de har fått hjälpredor.

 • Sandlåda
  Håller med säger man att man mailat och inte gjort det så tycker jag att det är sandlåda

 • Plott hundar
  Plott hundarna får för mycket ros redan. Dom passar inte in i svensk jakt. Ge dom ris i stället.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser