Björnjägarserien: Stefan Lindström jagar trots opererad axel

Kungsbacka (JJ) Idag presenterar vi björnhundsägare Nr 7 inför årets björnjaktspremiär. I går inledde vi serien med sex björnhundsägare. Om du missade detta hittar du texten längre ned i nyhetsspalten. Dagens björnhundsägare, Stefan Lindström, Norrbo, har opererat en axel och är tveksam om han klarar att skjuta på ståndskall...

 
En vecka före björnjakten orkade inte Stefan Lindström, Norrbo, lyfta studsaren ordentligt efter en axeloperation. I höst hoppas han på att kompisar ska följa honom in på björnståndet och skjuta om han inte snabbt blir bättre.  

Stefan Lindström, Norrbo:

Hur har du planerat årets björnpremiär?
– Jag har inte planerat så mycket. Premiären kommer jag att jaga på min  hemmamark mellan Sveg och Ljusdal. Jakten här i Gävleborg brukar gå ganska fort så jag vill ta de chanser som finns hemma, sedan får jag se vad som händer.

– För mig känns det inte så jätteviktigt att åka runt i jaktlag, vill inte stressa, berättar Stefan Lindström.

Hur har du förberett dig inför jakten?
– Jag har opererat vänster axel så jag har varit sjukskriven hela sommaren.  Hundarna är verkligen vältränade, jag har blivit lite av en nattmänniska och just hundträningen är nästan det enda jag gjort i sommar.

Vilka hundar kommer du att jaga med i höst?
– Det blir mina båda finnstövare Klubbokvarns Bull och Lynx. Min bästa hund, Kim drunknade i fjol, även han en finnstövare. Men Bull och Lynx funkar bra så det ska bli spännande.

Hur mycket planerar du att jaga?
– Jag är sjukskriven fram till den 1 oktober, men just nu känns det väldigt osäkert om jag överhuvudtaget kan skjuta själv. Jag opererade mig i juni och bara för ett par dagar sedan var det första gången jag orkade lyfta studsaren. Jag är högerskytt, men just nu orkar jag inte lyfta vänsterarm på det sätt jag hoppats på, förklarar Stefan.

– Jag har inte skjutit ett skott, men jag ska prova att skjuta strax före premiären.

– Men det brukar inte vara något problem att hitta någon som vill följa med in på björnståndet och skjuta. För mig är det absolut viktigaste att hundarna får jobba och gör det bra!

I morgon kan du läsa om brödratrion som i fjol sköt sex björnar på tio dagar. I år har de ett nytt spännande fokus.

Vill Du rapportera fällda björnar, skicka bild via MMS till Jaktjournalen, 070-395 00 94, så ringer vi upp. (Spara numret nu).

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser