Björnjägarserien: Stefan Lindström jagar trots opererad axel

Kungsbacka (JJ) Idag presenterar vi björnhundsägare Nr 7 inför årets björnjaktspremiär. I går inledde vi serien med sex björnhundsägare. Om du missade detta hittar du texten längre ned i nyhetsspalten. Dagens björnhundsägare, Stefan Lindström, Norrbo, har opererat en axel och är tveksam om han klarar att skjuta på ståndskall...

 
En vecka före björnjakten orkade inte Stefan Lindström, Norrbo, lyfta studsaren ordentligt efter en axeloperation. I höst hoppas han på att kompisar ska följa honom in på björnståndet och skjuta om han inte snabbt blir bättre.  

Stefan Lindström, Norrbo:

Hur har du planerat årets björnpremiär?
– Jag har inte planerat så mycket. Premiären kommer jag att jaga på min  hemmamark mellan Sveg och Ljusdal. Jakten här i Gävleborg brukar gå ganska fort så jag vill ta de chanser som finns hemma, sedan får jag se vad som händer.

– För mig känns det inte så jätteviktigt att åka runt i jaktlag, vill inte stressa, berättar Stefan Lindström.

Hur har du förberett dig inför jakten?
– Jag har opererat vänster axel så jag har varit sjukskriven hela sommaren.  Hundarna är verkligen vältränade, jag har blivit lite av en nattmänniska och just hundträningen är nästan det enda jag gjort i sommar.

Vilka hundar kommer du att jaga med i höst?
– Det blir mina båda finnstövare Klubbokvarns Bull och Lynx. Min bästa hund, Kim drunknade i fjol, även han en finnstövare. Men Bull och Lynx funkar bra så det ska bli spännande.

Hur mycket planerar du att jaga?
– Jag är sjukskriven fram till den 1 oktober, men just nu känns det väldigt osäkert om jag överhuvudtaget kan skjuta själv. Jag opererade mig i juni och bara för ett par dagar sedan var det första gången jag orkade lyfta studsaren. Jag är högerskytt, men just nu orkar jag inte lyfta vänsterarm på det sätt jag hoppats på, förklarar Stefan.

– Jag har inte skjutit ett skott, men jag ska prova att skjuta strax före premiären.

– Men det brukar inte vara något problem att hitta någon som vill följa med in på björnståndet och skjuta. För mig är det absolut viktigaste att hundarna får jobba och gör det bra!

I morgon kan du läsa om brödratrion som i fjol sköt sex björnar på tio dagar. I år har de ett nytt spännande fokus.

Vill Du rapportera fällda björnar, skicka bild via MMS till Jaktjournalen, 070-395 00 94, så ringer vi upp. (Spara numret nu).

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser