Björnjägarserien: Per och Patrik tror på sina plotthundar

Kungsbacka (JJ) I del nio av Jaktjournalens björnjägarserie inför årets premiär möter vi de båda jaktkompisarna Per Enlund, Vallsta och Patrik Eklund, Våxnabruk. Med vältränade plotthundar har de stora förväntningar inför jakten.

Patrik Eklund och Per Englund kommer att utgå från Edsbytrakten med sina plotthundar.

Per Englund, Vallsta:  

Hur har du planerat årets björnjaktspremiär?
– Det blir tillsammans med min hundförarkollega, Patrik Eklund, Voxnabruk. Vi ska ha vår bas i mellersta Hälsingland i trakterna kring Edsbyn. Därifrån har vi möjlighet att rycka ut till jaktlag inom bilavstånd som vill ha hjälp, berättar Per Englund.  

Hur har ni förberett årets jakt?
– Som vanligt med mycket konditionsträning för hundarna. De är i riktigt bra form, konditionen ska inte vara en svag länk. Dessutom har vi spårtränat med björnskinnsbitar och lite blod.  

Vilka hundar kommer ni att jaga med i höst?
– Vi har tre plotthundar som är erfarna björnhundar; Kemmesabbe, Fancy, och Yankee. Dessutom har vi en tvåårig plott som heter Tango. Han är redan en duktig vildsvinshund, men nu i höst ska vi jaga in honom på björn.  

Hur mycket planerar ni jaga?
– Det styrs lite av arbete och familj. Men under de fösta dagarna blir det fullt fokus på björn.

I morgon kan Ni läsa om Ålänningen som flyttat till Jämtland och satsat på björnjakt.

Vill Du rapportera fällda björnar, skicka bild via MMS till Jaktjournalen, 070-395 00 94, så ringer vi upp. (Spara numret nu).

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser