Björnjägare löste eftersök på älgjakten

Lillhärdal (JJ) I förmiddags fick Rasmus Boström, Älvdalen och Henrik Lindkvist, Sveg hjälpa ett älgjaktslag med ett eftersök på björn.

Tillgång på bra björnhundar kan vara bra även under älgjakten. Foto: Rasmus Boström

I dag är det älgjaktspremiär för alla som har septemberjakt på älg. Utanför Lillhärdal i södra Jämtlands län fick ett jaktlag i morse ringa in duktiga björnjägare, sedan en björn blivit påskjuten.

– En passkytt hade fått en björn i pass när han satt intill en väg. Björnen hade gått undan och passkytten trodde han eventuellt bommat, säger Rasmus Boström som tillsammans med Henrik Lindkvist snabbt kunde vara på plats med sina erfarna hundar.

– Jag gick bara en kort bit från skottplatsen innan jag såg blodspår. Då släppte vi våra hundar och det blev ståndskall bara 150 meter längre in, säger Rasmus.

Björnen, som vägde cirka 100 kilo kunde avlivas direkt.

Rasmus Boström tillsammans med skytten som fick björnen i pass. Med på bilden återfinns också smålandsstövaren Chip och plotthundarna Hello Kitty och Rex.

Rasmus Boström tillsammans med skytten som fick björnen i pass. Med på bilden återfinns också smålandsstövaren Chip och plotthundarna Hello Kitty och Rex.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser