Björnjägare löste eftersök på älgjakten

Lillhärdal (JJ) I förmiddags fick Rasmus Boström, Älvdalen och Henrik Lindkvist, Sveg hjälpa ett älgjaktslag med ett eftersök på björn.

Tillgång på bra björnhundar kan vara bra även under älgjakten. Foto: Rasmus Boström

I dag är det älgjaktspremiär för alla som har septemberjakt på älg. Utanför Lillhärdal i södra Jämtlands län fick ett jaktlag i morse ringa in duktiga björnjägare, sedan en björn blivit påskjuten.

– En passkytt hade fått en björn i pass när han satt intill en väg. Björnen hade gått undan och passkytten trodde han eventuellt bommat, säger Rasmus Boström som tillsammans med Henrik Lindkvist snabbt kunde vara på plats med sina erfarna hundar.

– Jag gick bara en kort bit från skottplatsen innan jag såg blodspår. Då släppte vi våra hundar och det blev ståndskall bara 150 meter längre in, säger Rasmus.

Björnen, som vägde cirka 100 kilo kunde avlivas direkt.

Rasmus Boström tillsammans med skytten som fick björnen i pass. Med på bilden återfinns också smålandsstövaren Chip och plotthundarna Hello Kitty och Rex.

Rasmus Boström tillsammans med skytten som fick björnen i pass. Med på bilden återfinns också smålandsstövaren Chip och plotthundarna Hello Kitty och Rex.

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser