Björnjägare i Dalarna inte längre misstänkta

Malung (JJ) Miljöåklagare Christer Jarlås har lagt ned förundersökningen om jaktbrott i samband med en björnjakt väster om Malung.

Det var tidigare i veckan Jaktjournalen rapporterade om att en förundersökning inletts sedan en björnhona med mjölk i juvret fällts.

Nu meddelar miljöåklagaren att förundersökningen lagts ned och att det inte föreligger någon brottsmisstanke längre mot jägarna.

Läs också: Misstänkt jaktbrott på björn i Dalarna>>

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser