Björnjägare förföljs på Facebook

Ljusdal (JJ) Jaktmotståndare fortsätter att trakassera och hota jägare. Erica Ling från Järvsö sköt en björn och förföljs nu på Facebook.

Ljusdalsposten berättar om Erica Ling som sköt sin första björn, en hane på 200 kilo. Hon tog bilder och de fick lokaltidningen publicera när de kontaktade henne.

Det har fått jaktmotståndare att ge sig på Erica Ling på Facebook med hat och hot.

– Jag vill dela med mig av min glädje och av vad jag åstadkommit. Men jag kunde inte ana vilka konsekvenser det skulle få, säger Erica Ling till Ljusdalsposten.

Förkortar lidande

Hon undrar om de hatande människorna tänker på hur kött egentligen hamnar på våra tallrikar, om djur inom köttindustrin har det bättre än vilda djur som skjuts.

Erica Ling har förståelse för människor som väljer att inte äta kött.

– Ja, det har jag mer respekt för. Fast hur skulle det se ut om jägare inte höll nere stammarna? Snabbt skulle björnar komma in i samhällena och leta mat, säger Erica Ling till Ljusdalsposten.

Hon pekar också på den insats som jägarna gör i samband med trafikeftersök, där djurs lidande i många fall förkortas väsentligt.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser