Björnjägare förföljs på Facebook

Ljusdal (JJ) Jaktmotståndare fortsätter att trakassera och hota jägare. Erica Ling från Järvsö sköt en björn och förföljs nu på Facebook.

Ljusdalsposten berättar om Erica Ling som sköt sin första björn, en hane på 200 kilo. Hon tog bilder och de fick lokaltidningen publicera när de kontaktade henne.

Det har fått jaktmotståndare att ge sig på Erica Ling på Facebook med hat och hot.

– Jag vill dela med mig av min glädje och av vad jag åstadkommit. Men jag kunde inte ana vilka konsekvenser det skulle få, säger Erica Ling till Ljusdalsposten.

Förkortar lidande

Hon undrar om de hatande människorna tänker på hur kött egentligen hamnar på våra tallrikar, om djur inom köttindustrin har det bättre än vilda djur som skjuts.

Erica Ling har förståelse för människor som väljer att inte äta kött.

– Ja, det har jag mer respekt för. Fast hur skulle det se ut om jägare inte höll nere stammarna? Snabbt skulle björnar komma in i samhällena och leta mat, säger Erica Ling till Ljusdalsposten.

Hon pekar också på den insats som jägarna gör i samband med trafikeftersök, där djurs lidande i många fall förkortas väsentligt.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser