Björnjägare förföljs på Facebook

Ljusdal (JJ) Jaktmotståndare fortsätter att trakassera och hota jägare. Erica Ling från Järvsö sköt en björn och förföljs nu på Facebook.

Ljusdalsposten berättar om Erica Ling som sköt sin första björn, en hane på 200 kilo. Hon tog bilder och de fick lokaltidningen publicera när de kontaktade henne.

Det har fått jaktmotståndare att ge sig på Erica Ling på Facebook med hat och hot.

– Jag vill dela med mig av min glädje och av vad jag åstadkommit. Men jag kunde inte ana vilka konsekvenser det skulle få, säger Erica Ling till Ljusdalsposten.

Förkortar lidande

Hon undrar om de hatande människorna tänker på hur kött egentligen hamnar på våra tallrikar, om djur inom köttindustrin har det bättre än vilda djur som skjuts.

Erica Ling har förståelse för människor som väljer att inte äta kött.

– Ja, det har jag mer respekt för. Fast hur skulle det se ut om jägare inte höll nere stammarna? Snabbt skulle björnar komma in i samhällena och leta mat, säger Erica Ling till Ljusdalsposten.

Hon pekar också på den insats som jägarna gör i samband med trafikeftersök, där djurs lidande i många fall förkortas väsentligt.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser