Björnjägare fälld i rätten

Gävleborg (JJ) Mannen hade i gång flera åtlar med fiskrens och nougatkräm samt åtelkameror som övervakade dem. Nu döms han till böter av Hudikvalls Tingsrätt.

35-åringen döms för bland annat lockande av vilt från annans mark. Arkivfoto: Holger Nilsson.

Mannen som är i 35-års åldern och hemmahörande i länet döms för brott mot jaktlagen samt brott mot kameraövervakningslagen. I tillägg till böter på 40 000 kronor döms mannen att betala sina advokatkostnader på strax över 30 000 kronor.

Enligt Tingrätten har mannen genom tidpunkten för åtling och åtelkamerornas användning bevisat att det rörde sig om förberedelser för till brott mot jaktlagen. Mannen har också lockat vilt från annans mark.

Det var i fjol i samband med björnjaktspremiären Polisen fick in tips om fem åtlar med åtelkameror utplacerade. På åtlarna låg älgslaktrester, havre, melass, nougatkräm och fiskrens, rapporterar SVT Nyheter.

Läs också:

Åtal för förberedelse för grovt jaktbrott

Rättegång om misstänkt björnåtling

 

 

 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser