Björnhund dödad i vargattack

Finland (JJ) En björnhund dödades på måndagen av vargar i finska Kannus.

Området, som ligger i västra Finland och i höjd med Umeå i Sverige, har två björnar i tilldelning i jakten.

Den finska björnjakten startade på söndagen. På måndagen hittade medlemmarna i Lochteå jaktförening en av björnhundarna vargdödad, skriver Vasabladet som citerar finskspråkiga tidningar.

Det var en jämthund som dödats genom bett mot nacken och magen.

Jaktföreningen beslutade att ställa in fortsatt jakt eftersom ”björnjakt utan hundar är lönlös”, som finska medier uttrycker saken.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser