Björnhona med unge skjuten – misstänkt jaktbrott!

Tvä jägare i Vemhån, misstänks för jaktbrott sedan björnhona med unge skjutits.

En hona med unge som troligtvis är hennes sköts utanför Vemhån i fredags.

Nu är två jägare misstänkta för jaktbrott. I fredags sköts en björnhona och en unge i skogarna utanför Vemhån.

Honan sköts först och flera timmar senare sköts ungen. Det var när honan flåddes man upptäckte att hon hade mjölk i juvret och man misstänker att ungen är hennes, deras DNA kommer att analyseras för att ta reda på om de hör i hop.

Det var två olika skyttar som sköt honan och ungen.

– Det är ännu inget beslut fattat om det blir förundersökning, säger Andrew Sörensson vid Östersundspolisen, till Länstidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser