Björnhona med tre ungar i Värmland

Torsby (JJ) Den första björnföryngringen i modern tid i Värmland har fångats på bild. Nu kommer området att fredas i årets björnjakt.

Den här bilden tog länsstyrelsens kamera i Torsby i Värmland på torsdagskvällen. Foto: Länsstyrelsen

– Det kom in tips från jägare att det fanns björnungar i området, som ligger i den nordöstra delen av Torsby kommun. Torsdag kväll fick vi bild på hona med tre ungar, berättar Kari Langöen, vilthandläggare vid länsstyrelsen.

Inför årets björnjakt avlystes ett område mot norska gränsen, i nordvästra delen av Torsby kommun, för jakt. Detta efter rykten om en björnhona i området.

– Det här gör att vi nu omarbetar beslutet om björnjakten och även avlyser det område där björnhonan med ungarna finns, säger Kari Langöen.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser