Björnhane skjuten i Liden

Sundsvall (JJ) För ett par timmar sedan fälldes en stor björnhane på 210 kg i Liden, mellan Sundsvall och Bispgården.

Upprinnelsen till jakten startade i går kväll vid 21-tiden då en björn observerades utanför Liden. Jaktlag i området beslutade sig för att gemensamt försöka fälla björnen. De ringde hundföraren Robin Strömqvist, Ramsele, som haft en framgångsrik höst med sina hundar.

– Tidigt i morse var jag på plats med mina hundar. Först släppte jag Buniak som tog spåret och efter en kilometer blev det upptag och ståndskall. Då släppte jag också Norma, men när hon kom fram gick det loss en bit, men sedan blev det stopp och ståndskall igen, berättar Robin för Jaktjournalen.

Björnen stannade i ett mycket tätt och brant område.

– Jag tog med mig Janne Westerlund och tillsammans smög vi in på ståndskallet. Och när vi slutligen fick skottchans sköt vi ett skott var, berättar Robin, direkt från skogen.

Björnen fälldes i Västernorrlands delområde 1, på marker tillhörande Märgårds jaktlag.

Totalt har nu fem björnar fällts för hans hundar i höst, fyra har han skjutit själv.

Jägarna bakom första björnen i Liden på mannaminne, fr v Robin Strömqvist med Buniak och Norma, Janne Westerlund och Dick Höglund. Foto: Alexander Fagerlund.
AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser