Björnhane skjuten i Liden

Sundsvall (JJ) För ett par timmar sedan fälldes en stor björnhane på 210 kg i Liden, mellan Sundsvall och Bispgården.

Upprinnelsen till jakten startade i går kväll vid 21-tiden då en björn observerades utanför Liden. Jaktlag i området beslutade sig för att gemensamt försöka fälla björnen. De ringde hundföraren Robin Strömqvist, Ramsele, som haft en framgångsrik höst med sina hundar.

– Tidigt i morse var jag på plats med mina hundar. Först släppte jag Buniak som tog spåret och efter en kilometer blev det upptag och ståndskall. Då släppte jag också Norma, men när hon kom fram gick det loss en bit, men sedan blev det stopp och ståndskall igen, berättar Robin för Jaktjournalen.

Björnen stannade i ett mycket tätt och brant område.

– Jag tog med mig Janne Westerlund och tillsammans smög vi in på ståndskallet. Och när vi slutligen fick skottchans sköt vi ett skott var, berättar Robin, direkt från skogen.

Björnen fälldes i Västernorrlands delområde 1, på marker tillhörande Märgårds jaktlag.

Totalt har nu fem björnar fällts för hans hundar i höst, fyra har han skjutit själv.

Jägarna bakom första björnen i Liden på mannaminne, fr v Robin Strömqvist med Buniak och Norma, Janne Westerlund och Dick Höglund. Foto: Alexander Fagerlund.
AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser