Björnen slog till – igen

Stor-Tävremsvallen (JJ) Vid två tillfällen har en slagbjörn härjat vid Fäboden Stor-Tävremsvallen i Härjedalen.

Vid första tillfället rev björnen ett får och en killing. Andra gången nöjde den sig med att ta en killing. Vid besiktning av slaktplatsen kunde länsstyrelsens naturbevakare konstatera att det var en stor björn som varit framme. Länsstyrelsen anser att de som sköter fäbodvallen bör hålla sina djur bakom stängsel nattetid för att undvika att fler djur faller offer för björnen.
Djurägarna anser att björnen ska skjutas och att det tar alldeles för lång tid att få ett fällningstillstånd.
Länsstyrelsen tvekar till att ge ett fällningstillstånd eftersom det finns gott om björn i området och risken är därför stor att fel björn skulle fällas.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser