Björndubbel för Ralph och hans hundar

Ånge (JJ) Ralph Persson, fick vara med på två lyckade björnjakter på två dagar med sina plotthundar. På torsdag sköt en passare en björn för plottarna och på fredag lyckades man återigen när en passkytt fällde en björn för hundarna.

Måns Askert och Fredrik Ottosson (t.h) med björnen som Fredrik sköt efter Ralph Perssons plotthundar.

Ralph jagade på torsdag med sina hundar i Flykälen i närheten av Storåbränna tillsammans med Fredrik Ottosson och Måns Askert.

Ralph släppte sina plottar Piparmyrens Fuska och Piparmyrens Fideli på en gammal synobservation. Jaktlaget postade ut och Fredrik Ottosson ställde sig i bakpass där Ralph släppte sina hundar.
Tills sist kom björnen i Fredriks pass och det var en glad skytt som kunde meddela att jakten fått ett lyckligt slut. Björnen, en hona, vägde cirka 90 kilo.

Tony Hansson avslutade björnjakten som Ralph Persson påbörjat i Ånge. Tony sköt björnen på pass vid en skogsbilväg.

Vid tretiden på morgonen dagen efter var det dags igen när man fick rapport om en färsk björnskit på en väg i Ånge. Efter en biltur på 18 mil fick Piparmyrens Fuska åter komma loss på ett färskt björnspår i Snöberget.
Ralph valde att ställa sig på spåret och det dröjde ett par timmar innan Suska kom tillbaka med björnen.
Ralph sköt mot björnen som gick vidare. Han valde då att släppa fler hundar för att snabbt klara av eftersöket. Björnen ställde sig i ett område med enormt tät skog och när Kalle Persson smög in för att skjuta såg han björnen utan att få någon skottchans.
Björnen kastade och gick sakta undan hundarna mot Tony Hansson som stod på pass efter en skogsväg och kunde fälla björnen som var en hona och vägde cirka 100 kilo.
Ralph och hans hundar är i morgon i Björna för att på nytt försöka komma i kontakt med björn.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser