Björndubbel för Ralph och hans hundar

Ånge (JJ) Ralph Persson, fick vara med på två lyckade björnjakter på två dagar med sina plotthundar. På torsdag sköt en passare en björn för plottarna och på fredag lyckades man återigen när en passkytt fällde en björn för hundarna.

Måns Askert och Fredrik Ottosson (t.h) med björnen som Fredrik sköt efter Ralph Perssons plotthundar.

Ralph jagade på torsdag med sina hundar i Flykälen i närheten av Storåbränna tillsammans med Fredrik Ottosson och Måns Askert.

Ralph släppte sina plottar Piparmyrens Fuska och Piparmyrens Fideli på en gammal synobservation. Jaktlaget postade ut och Fredrik Ottosson ställde sig i bakpass där Ralph släppte sina hundar.
Tills sist kom björnen i Fredriks pass och det var en glad skytt som kunde meddela att jakten fått ett lyckligt slut. Björnen, en hona, vägde cirka 90 kilo.

Tony Hansson avslutade björnjakten som Ralph Persson påbörjat i Ånge. Tony sköt björnen på pass vid en skogsbilväg.

Vid tretiden på morgonen dagen efter var det dags igen när man fick rapport om en färsk björnskit på en väg i Ånge. Efter en biltur på 18 mil fick Piparmyrens Fuska åter komma loss på ett färskt björnspår i Snöberget.
Ralph valde att ställa sig på spåret och det dröjde ett par timmar innan Suska kom tillbaka med björnen.
Ralph sköt mot björnen som gick vidare. Han valde då att släppa fler hundar för att snabbt klara av eftersöket. Björnen ställde sig i ett område med enormt tät skog och när Kalle Persson smög in för att skjuta såg han björnen utan att få någon skottchans.
Björnen kastade och gick sakta undan hundarna mot Tony Hansson som stod på pass efter en skogsväg och kunde fälla björnen som var en hona och vägde cirka 100 kilo.
Ralph och hans hundar är i morgon i Björna för att på nytt försöka komma i kontakt med björn.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Annonser