Björndödads familj kräver skadestånd

Familjen till den 40-årige älgjägaren som tragiskt björndödades i Naustaområdet i Jokkmokks kommun, 2004, har nu begärt skadestånd.

De efterlevande till den man som dödades av en björn i Norrbotten hösten 2004 begär nu ersättning från staten. Familjen, mannens änka och tre barn, har inte preciserat skadeståndets storlek. -Den vill ha ersättning enligt skadeståndslagens bestämmelser, säger Christer Ödberg, som företräder familjen. -Vi håller på att titta på det här ärendet. Det är ett speciellt fall. Det är inte det normala att någon dödas av en björn, säger Erland Törngren, sektionschef för personskadefrågor vid Kammarkollegiet. -Men en hastig blick tyder på att det kan bli fråga om ersättning till familjen. Vi ska ta ställning till det inom kort, säger han. Kammarkollegiet ska bland annat utreda om eventuell ersättning ska betalas ut av Kammarkollegiet eller länsstyrelsen i Norrbotten.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser