Björnattack norr om Edsbyn

Edsbyn(JJ) En björnattack inträffade i morse norr om Edsbyn. En äldre man skadades av en björnhona och vårdas på sjukhus för sina skador.

Mannen skulle ut med båten för att fiska. Men på väg till ekan så mötte han en björnhona, han hann se en björnunge i närheten.
När björnen gick till attack låg mannen på marken och han fick både bit och rivsår. 
Efteråt försvann björnarna till skogs.
Mannen lyckades gå hem själv. 

Mannens syster ringde upp grannen Nils Hansson på morgonen.
– När jag kom dit så stod han vid diskbänken i köket och blödde. Han hade långa revor bak på huvudet och en muskel hade slitits av så att örat satt löst, berättar Nils Hansson för Ljusnan/helahalsingland.se.

Efter att grannen larmat om händelsen så fördes mannen till sjukhuset i Bollnäs, sedan fördes han till sjukhuset i Gävle.
Nu ska han må bra efter omständigheterna.
Det här rapporterar Ljusnan/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser