Björnattack mot bärplockande familj!

ARVIDSJAUR(JJ). En bärplockande familj har blivit utsatta för en björnattack utanför Arvidsjaur. Händelsen inträffade på torsdagskvällen. - Det var som en skräckfilm. Björnen gick till angrepp för att döda min sambo och vårt femåriga barn, säger Robert Strandberg till Piteå-Tidningen.

Det var Robert, sambon och dottern som var ute för att plocka hjortron. Då plötsligt såg de en stor björnhanne alldeles intill dem och björnen reste sig upp på bakbenen.

Sambon och dottern sprang mot fyrhjulingen de hade med sig, samtidigt rusade björnen emot dem. 
– Jag bara skrek allt jag jag kunde. Det var fruktansvärt. Jag var helt säkert på att björnen skulle ta dem. Han attackerade för att döda. Jag är själv jägare och ser sånt.

Roberts skrik och gestikulerande gjorde dock att björnen stannade upp och till slut gå iväg bort från dem. Sedan började björnen gå mot dem igen, men därefter vände den och gick bortöver.

Händelsen chockade Robert som är tacksam att alla klarade sig fysiskt oskadda och med livet i behåll.
Det här rapporterar Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser