Björnattack mot bärplockande familj!

ARVIDSJAUR(JJ). En bärplockande familj har blivit utsatta för en björnattack utanför Arvidsjaur. Händelsen inträffade på torsdagskvällen. - Det var som en skräckfilm. Björnen gick till angrepp för att döda min sambo och vårt femåriga barn, säger Robert Strandberg till Piteå-Tidningen.

Det var Robert, sambon och dottern som var ute för att plocka hjortron. Då plötsligt såg de en stor björnhanne alldeles intill dem och björnen reste sig upp på bakbenen.

Sambon och dottern sprang mot fyrhjulingen de hade med sig, samtidigt rusade björnen emot dem. 
– Jag bara skrek allt jag jag kunde. Det var fruktansvärt. Jag var helt säkert på att björnen skulle ta dem. Han attackerade för att döda. Jag är själv jägare och ser sånt.

Roberts skrik och gestikulerande gjorde dock att björnen stannade upp och till slut gå iväg bort från dem. Sedan började björnen gå mot dem igen, men därefter vände den och gick bortöver.

Händelsen chockade Robert som är tacksam att alla klarade sig fysiskt oskadda och med livet i behåll.
Det här rapporterar Piteå-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser