Björnåtel ska locka turister!!

I Finland finns ett antal björnåtlar där turister kan sitta och studera björnar på när avstånd. Foto Roger C Åström Lofsdalen (JJ) Länsstyrelsen har gett tillstånd till en björnåtel en mil utanför Lofsdalen för att besökande turister t ska få möjlighet att fotografera och studera vilda björnar. Tillståndet gäller under april, maj, juni och juli i år och nästa år. Björnskådningen startar den första juli.

– Det finns ett stort intresse för att titta på björn. Intresset för viltskådning ökar generellt. Jag hoppas att björnskådningen ska bli en anledning att åka till Lofsdalen så att nya gäster kommer till byn, bor, äter och handlar här. Vi behöver mer sommarturism, säger Emil Backman, till Länstidningen.

Emil är den som beviljats tillstånd att åtelmata björn på familjens mark.   Det finns ett halvt dussin gällande tillstånd för åtelmatning av björn i Härjedalen och Jämtland.
Samtliga är tidsbegränsade under året och de flesta gäller viltskådning.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser