Björnar förstör äppeltäd!

Nu har Anitha Olars, Nyfäboden, 4,5 mil norr om Falun, tröttnat på att björnar besöker hennes trädgård och förstör äppelträd på nätterna.

Flera äppelträd och ett körsbärsträd och skadats av björn som tar för sig av frukterna. Men nu vill Anitha Olars att någon skjuter björnarna.

– Jag ringde polisen och de sa att jag skulle skaka ned äpplena så skulle inte björnarna klättra upp i träden och skada dem. Men jag vill ha kvar mina äpplen, jag tycker att björnarna går för långt när de kommer in i min trädgård, bara sex meter från verandan.

De senaste dygnen har besöken varit täta. Exakt hur många björnar det är vet hon inte. Men för två år sedan var det hona med unge som gjorde besök.

Anitha ska nu försöka få ersättning för skadorna via Viltskadecenter. 

6 kommentarer

 • Mer och mer
  Det är ju det här som alla rovdjursromantiker vill uppleva och jag säger grattis för nu får alla se hur trevligt det är när björn och varg stryker omkring runt bebyggelsen om nätterna..

 • Ha ha…
  Bäst att skaka ner äpplena så inte björnen klättrar upp och ramlar ner. Annars blir man kanske skadeståndsskyldig?

 • Är hon också jägare?
  Sånt här händer ju bara jägare.. ”enligt vissa”.

 • Otroligt patetiskt
  Att ringa polisen! Det förstörs tusentals fruktträd varje år av älgar och rådjur. Skulle Sveriges trädgårdsägare ringa polisen varje gång en älg förstörde ett fruktträd, så skulle polisen inte få mycket annat att ägna sig åt.

 • Insnöad
  Jo, men det känns ju betydligt trevligare att en ett rådjur i trädgården än en stor björn. Det borde man begripa hur insnöad man än är.

 • Patetiskt?
  Rådjur i trädgården skrämmer man iväg. Men jaga bort en björn? Dom är dessutom fridlysta…

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser