Björnar besökte tältläger

RÖTVIKEN/GÄLLÖ(JJ). Utländska turister fick oväntat besök av en björnhona med unge i sitt tältläger norr om Rötviken under förra veckan.

Det var 14 holländare och en belgare som tältade på länsstyrelsens lägerplats i ett naturreservat norr om Rötviken. 

– Jag hörde ljud intill lägret och tittade upp och såg den lilla björnungen komma in på lägerområdet.Den kom alldeles intill mig som för att undra vad det var för en figur som låg där.Strax därefter hörde jag björnmamman som rörde sig något tiotal meter bort. Hon kom närmare och var som närmast 7–8 meter från mig, berättar Geerd De Koning, naturupplevelsearrangör i Gällö och ansvarig för expeditionen, för Länstidningen.

Sedan försvann björnarna från platsen men vid frukosten återkom de till platsen igen.
Då sattes sig alla i säkerhet i sina bilar och det blev fina möjligheter för turisterna att ta bilder på björnarna.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser