Björn välte bikupa och åt upp vaxkakor

BUREÅ(JJ). Under natten till tisdagen fick biodlaren Rolf Renström i Bureå björnbesök. På morgonen upptäckte han att en bikupa välts.

När Rolf såg vad som hänt så skulle han försöka rädda de bin som var kvar i kupan – då såg han att flera vaxkakor var uppätna. Då insåg Rolf Renström att han hade haft påhälsning av björn under natten.
– Jag har varit biodlare i drygt 20 år, men har aldrig varit med om något sånt här. Det är galet, björnarna ska ju vara uppe i fjällvärlden, säger Rolf Renström till tidningen Norra Västerbotten. 

Nu ska ett larm sättas upp på platsen för att skrämma bort den eller de björnar som eventuellt återkommer, det är en rovdjursexpert från länsstyrelsen som kommer att sköta installationen. 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser