Björn utanför Ånäset skjuten

ÅNÄSET (JJ) I går sköts den björn som rivit fyra får kring Ånäset, sju mil söder om Skellefteå, skriver svt.se.

Björnen sköts på den skyddsjakt som länsstyrelsen beviljat efter ytterligare en fårattack utanför Ånäset. Den sköts vid ett av de fårkadaver man hittat och var en hanne på omkring 80 kg.

Länsstyrelsen misstänker att björnen rivit fler får i området tidigare i förra veckan och ville därför ha den avlivad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser