Björn trafikdödad

Luleå (JJ) En stor björn dödades vid en kollision med en bil strax norr om Rutvik i Norrbotten.

Björnen hoppade över mitträcket och blev påkörd av en personbil som var på väg söderut mot Luleå. Bilföraren larmade polisen som uppmanade honom att sitta kvar i bilen. Bilföraren fick varna andra trafikanter som lämnade sina bilar för att titta på björnen som fortfarande var vid liv.
När polisen anlände var björnen redan död. Den hade träffats i huvudet vid kollisionen med bilen. Inga personer kom till skada och bilen var förvånansvärt lite skadad. Nyfikna bilister stannade vid olycksplatsen för att titta och fotografera. Till sist blev det så mycket folk att polisen tvingades stoppa de nyfikna för att inte fler olyckor skulle inträffa i mörkret.
Björnens om uppskattas väga cirka 200 kilo ska skickas till Statens Veterinärmedicinska anstalt för obduktion.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser