Björn trafikdödad

Luleå (JJ) En stor björn dödades vid en kollision med en bil strax norr om Rutvik i Norrbotten.

Björnen hoppade över mitträcket och blev påkörd av en personbil som var på väg söderut mot Luleå. Bilföraren larmade polisen som uppmanade honom att sitta kvar i bilen. Bilföraren fick varna andra trafikanter som lämnade sina bilar för att titta på björnen som fortfarande var vid liv.
När polisen anlände var björnen redan död. Den hade träffats i huvudet vid kollisionen med bilen. Inga personer kom till skada och bilen var förvånansvärt lite skadad. Nyfikna bilister stannade vid olycksplatsen för att titta och fotografera. Till sist blev det så mycket folk att polisen tvingades stoppa de nyfikna för att inte fler olyckor skulle inträffa i mörkret.
Björnens om uppskattas väga cirka 200 kilo ska skickas till Statens Veterinärmedicinska anstalt för obduktion.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser