Björn som gjort rivmärken på träd?

SOLLEFTEÅ(JJ). Är det björn som orsakat rivmärken på en tall i trädgården hos Anton Fercher? De som bor i området misstänker att det är en björn som varit framme. Experter på länsstyrelsen menar dock att det är troligen är ett rådjur som orsakat märkena.

Det första Fercher upptäckte var en grop bredvid en tall i trädgården, men han grävde igen den och tänkte inte mer på det. 
Ett antal dagar senare såg han stora rivmärken på samma tall. Detta har nu hänt ytterligare en gång men på en annan tall.
Gunnar Ledström, rovdjurskonsulent på länsstyrelsen, tror dock att det rör sig om rådjur som gnuggat hornen mot tallen.
Det här rapporterar allehanda.se.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser