Björn som gjort rivmärken på träd?

SOLLEFTEÅ(JJ). Är det björn som orsakat rivmärken på en tall i trädgården hos Anton Fercher? De som bor i området misstänker att det är en björn som varit framme. Experter på länsstyrelsen menar dock att det är troligen är ett rådjur som orsakat märkena.

Det första Fercher upptäckte var en grop bredvid en tall i trädgården, men han grävde igen den och tänkte inte mer på det. 
Ett antal dagar senare såg han stora rivmärken på samma tall. Detta har nu hänt ytterligare en gång men på en annan tall.
Gunnar Ledström, rovdjurskonsulent på länsstyrelsen, tror dock att det rör sig om rådjur som gnuggat hornen mot tallen.
Det här rapporterar allehanda.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser