Björn sköts mitt i byn!

En björn som vid flera tillfällen uppehållit sig nära hus i Skridsvik, Järvsö, sköts i går kväll.

 En liten björnhanne som gått omkring på åkarna i Skridsvik, Järvsö, i sommar sköts där på tisdag kväll, skriver Ljusdals-Posten. Tom Gustavsson, Kallmyr, tog sin jämthund Sörombäckens Drutten, även kallad Honken, och några jägare med sig och for dit när han hörde att björnen var i byn igen .

Hunden ställde björnen och Tom kunde skjuta den. Mycket folk kom för att titta på björnen som hade gått så nära som 20 meter från ett hus tidigare under dagen.

– Bra att vi får bort den, då den här så nära byn, sa Ingrid Strand Olsson.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser