Björn skjuten vid Stensjö Vildmark

Ånge (JJ) Tidigare imorse fälldes en stor hanbjörn, på 190 kg, vid Stensjö Vildmark, väst om Ånge.

De 1 augusti tog arrendatorerna Pär Frank och Robert Jonsson över Stensjö Vildmark, cirka 4mil väst om Ånge.

I flera dagar har de haft björnkontakter men inte kommit till skott. I dag på morgonen släppte Pär Frank sina båda gråhundar Rävas Cilla och Rävas Arri intill Gröttjärn där de misstänkt att björn uppehållit sig i perioder.

Ganska snart fick hundar upp och skällde björnen, som stod ibland och gick i gångstånd. Efter ett tag fick Jonny Granroth en skottchans men björnen gick vidare och när den skulle passera en skogsväg kunde Pär Frank avsluta.

Björnen är nu vägd och vågen stannade på 190 kg, en hane.

Frank och Jonsson arrenderar Stensjö Vildmark av Sveaskog och säljer jakt och fiske i vildmark i ett område utan el och mobiltäckning.

Björnen som sköts tidigare på morgonen i Stensjö vägde 190 kg.
AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser