Björn skjuten vid Stensjö Vildmark

Ånge (JJ) Tidigare imorse fälldes en stor hanbjörn, på 190 kg, vid Stensjö Vildmark, väst om Ånge.

De 1 augusti tog arrendatorerna Pär Frank och Robert Jonsson över Stensjö Vildmark, cirka 4mil väst om Ånge.

I flera dagar har de haft björnkontakter men inte kommit till skott. I dag på morgonen släppte Pär Frank sina båda gråhundar Rävas Cilla och Rävas Arri intill Gröttjärn där de misstänkt att björn uppehållit sig i perioder.

Ganska snart fick hundar upp och skällde björnen, som stod ibland och gick i gångstånd. Efter ett tag fick Jonny Granroth en skottchans men björnen gick vidare och när den skulle passera en skogsväg kunde Pär Frank avsluta.

Björnen är nu vägd och vågen stannade på 190 kg, en hane.

Frank och Jonsson arrenderar Stensjö Vildmark av Sveaskog och säljer jakt och fiske i vildmark i ett område utan el och mobiltäckning.

Björnen som sköts tidigare på morgonen i Stensjö vägde 190 kg.
AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser