Björn skjuten utanför Lillhärdal

Lillhärdal (JJ) Tidigare idag fälldes en stor björnhanne i Tandsjön, söder om Lillhärdal.
Bröderna Falk från Våmhus är erkänt skickliga rovdjursjägare. Idag fällde Mikael en hanbjörn på 185 kg utanför Lillhärdal.

 – Vi hittade en liten björnskit som vi släppte min smålandsstövare Panter och brorsan Mikaels plott Tiger, berättar Lars-Gunnar Falk, Våmhus.

Björnen hade inte gått så långt och redan efter 5 minuter reste hundarna björnen. Direkt i upptaget blev det ett drev som buktade, efter ett tag blev det gångstånd och de tio-talet jägare som var med hade då upplevt spännande jakt.

– Jag tror att det gått cirka 45 minuter när björnen skulle passera en skogsbilväg, men då han brorsan Mikael genskjuta björnen och sköt den på vägen, berättar Lars-Gunnar.

Björnen var en reslig hane på fina 185 kg och fälldes inom Jämtland Södra björnområde.

För Er JJ-läsare kan vi påminna om att Jaktjournalen utsåg Falks Smålandshund Panter till Månadens Hund i vårt decembernr 2012.

Har även du varit ute på en lyckad björnjakt, skicka MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94, glöm inte heller att ladda ned vår nyhetsapp – JJ-appen – finns till både Ihone och Androider. Du kan även följa jakten på vårt Facebook- och Instagramkonto.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser