Björn skjuten utanför Lillhärdal

Lillhärdal (JJ) Tidigare idag fälldes en stor björnhanne i Tandsjön, söder om Lillhärdal.
Bröderna Falk från Våmhus är erkänt skickliga rovdjursjägare. Idag fällde Mikael en hanbjörn på 185 kg utanför Lillhärdal.

 – Vi hittade en liten björnskit som vi släppte min smålandsstövare Panter och brorsan Mikaels plott Tiger, berättar Lars-Gunnar Falk, Våmhus.

Björnen hade inte gått så långt och redan efter 5 minuter reste hundarna björnen. Direkt i upptaget blev det ett drev som buktade, efter ett tag blev det gångstånd och de tio-talet jägare som var med hade då upplevt spännande jakt.

– Jag tror att det gått cirka 45 minuter när björnen skulle passera en skogsbilväg, men då han brorsan Mikael genskjuta björnen och sköt den på vägen, berättar Lars-Gunnar.

Björnen var en reslig hane på fina 185 kg och fälldes inom Jämtland Södra björnområde.

För Er JJ-läsare kan vi påminna om att Jaktjournalen utsåg Falks Smålandshund Panter till Månadens Hund i vårt decembernr 2012.

Har även du varit ute på en lyckad björnjakt, skicka MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94, glöm inte heller att ladda ned vår nyhetsapp – JJ-appen – finns till både Ihone och Androider. Du kan även följa jakten på vårt Facebook- och Instagramkonto.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Franchi Horizon – intressant studsare från Italien

Franchi är mest kanske mest känd för sina hagelvapen, främst halvautomater men också för sina hagelbockar. Franchi Horizon är företagets första repeterstudsare. Det är ett gevär som passar både för passjakt och rörlig jakt och överraskar med sin utmärkta precision. Priset är överkomligt vilket borde tilltala en stor grupp jägare och skyttar.

Jakthundsfrågor allt viktigare

De senaste åren har vargen varit ett vanligt samtalsämne när vi diskuterat jakthundar och hotet mot vår löshundsjakt i Norden. Men frågorna runt våra jakthundar är betydligt många fler och komplexa oavsett vilken ras vi föredrar att jaga med.

Annonser