Björn skjuten i Fågelsjö

Fågelsjö (JJ) Nu på morgonen sköts ännu en björn i Gävleborg, den här gången i norra länsdelen, närmare bestämt i Fågelsjö.

Hundförarna Rasmus Boström och Henrik Lindqvist, Sveg, släppte sin plotthundar Oryx och Hoss på fritt sök. Passkyttar från Fågelsjö jaktvårdsförening var utplacerad i terrängen och plötsligt upptäckte Hans-Erik Karlström björnen och lyckades fälla den.

Björnen var en fjolårsbjörn. Den är ännu inte vägd.

[bildtext:Björnjakten i Fågelsjö gick snabbt i morse när en fjolårsbjörn fälldes.]

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser