Björn skjuten i Arjeplog

Arjeplog (JJ) Mikael Johansson, Laisvallby, fällde första älgjaktveckan en björn som vägde 220 kilo. Mikael var ute på riktad björnjakt med sin hund Musse när man hittade färska björnspår.

Mikael släppte sin blandrashund på spåren och ganska snabbt fick hunden kontakt med björnen. När Mikael smög fram kunde han skjuta ett skott som fick björnen att falla, med ett andra skott var jakten slut.
Björnhunden Musse är sjutton månader och är andra generationen björnhund med gråhunds- och hälleforsblod i ådrorna. Mikael har köpt hunden av en björnjägare i Norsjö.
Samma vecka sköts en ung björn på 61 kilo vid Laisälven nedanför odlingsgränsen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser