Björn skjuten i Arjeplog

Arjeplog (JJ) Mikael Johansson, Laisvallby, fällde första älgjaktveckan en björn som vägde 220 kilo. Mikael var ute på riktad björnjakt med sin hund Musse när man hittade färska björnspår.

Mikael släppte sin blandrashund på spåren och ganska snabbt fick hunden kontakt med björnen. När Mikael smög fram kunde han skjuta ett skott som fick björnen att falla, med ett andra skott var jakten slut.
Björnhunden Musse är sjutton månader och är andra generationen björnhund med gråhunds- och hälleforsblod i ådrorna. Mikael har köpt hunden av en björnjägare i Norsjö.
Samma vecka sköts en ung björn på 61 kilo vid Laisälven nedanför odlingsgränsen.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser