Björn rusade emot Erik med fradgan sprutande ur munnen

DALA-JÄRNA(JJ). En stor björn rusade emot Erik Munters som trots det kunde behålla fattningen och sakta backade bakåt. - Hon kom med sänkt huvud, redo till attack. Så tvärstannade hon cirka tio meter från mig och fräste mot mig. Det sprutade fradga ur munnen, berättar Erik Munter för Dala-Demokraten.

Erik bor i Dala-Järna men han och frun har en stuga norr om Vansbro. Under söndagen åkte han dit själv för att bära virke till stugan.

Efter några hundra meter kom plötsligt björnen rusande emot honom och björnen var inte på sitt bästa humör. Trots dramatiken höll Erik sig lugn och backade sakta, samtidigt som han tittade björnen i ögonen.

Erik såg också att björnen hade två ungar som for upp i en tall. Då rusade björnen emot honom en andra gång. 
– Jag visst var jag rädd, skitskraj. Är det så här det ska sluta, fast man hinner inte tänka så mycket, berättar han. 
Till slut lyckades han dock undkomma björnen och sätta sig i bilen.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser