Björn observerad vid populärt bad

HAGFORS(JJ). Under söndagskvällen sågs en stor björn i ett område med populära bad- och fisketjärnar. Det var en kvinna och hennes son som såg björnen när de fiskade i Mellantjärnen i Berga.

 – Min son stod och fiskade på bryggan när jag såg något som rörde sig på ett hygge på andra sidan sjön. Jag trodde att det var en älg men det trodde inte min son. När den vände huvudet mot oss såg jag att det var en björn, berättar kvinnan för Nya Wermlands-Tidningen. 

När de såg björnen sprang de mot bilen och samtidigt flyttade sig björnen mot sjön. Nu varnar kvinnan andra för att bege sig till området. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser