Björn observerad i trakten av Näshulta

ESKILSTUNA(JJ). Flera personer uppges ha sett björnspår i området kring Näshulta. En synobservation ska också ha gjorts på cirka 100 meters håll.

Då det inte fanns någon snö vid tillfället så har det dock varit svårt att säkra spår. När snön nu kommit är det dock betydligt bättre chanser att verkligen säkerställa om det varit björn som varit framme eller inte. 
– Om vi får fler observationer åker vi ut och tittar, absolut. Det hade varit väldigt spännande om man kunde konstatera att det är en björn, säger Per Folkesson, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Sörmland, till Eskilstuna-Kuriren.

Och det är inte säkert att det är björn som varit framme – enligt Folkesson har vildsvin ofta misstagits för björn.
Något känt björnrevir finns inte i området, men det händer att enstaka björnar ibland passerar området. 
Det här rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser