Björn observerad i trakten av Näshulta

ESKILSTUNA(JJ). Flera personer uppges ha sett björnspår i området kring Näshulta. En synobservation ska också ha gjorts på cirka 100 meters håll.

Då det inte fanns någon snö vid tillfället så har det dock varit svårt att säkra spår. När snön nu kommit är det dock betydligt bättre chanser att verkligen säkerställa om det varit björn som varit framme eller inte. 
– Om vi får fler observationer åker vi ut och tittar, absolut. Det hade varit väldigt spännande om man kunde konstatera att det är en björn, säger Per Folkesson, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Sörmland, till Eskilstuna-Kuriren.

Och det är inte säkert att det är björn som varit framme – enligt Folkesson har vildsvin ofta misstagits för björn.
Något känt björnrevir finns inte i området, men det händer att enstaka björnar ibland passerar området. 
Det här rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser