Björn nära hästhage

Gävle(JJ) När Joel Sverin arbetade med stolparna till en hästhage fick han plötsligt se en björn bara 50 meter bort. Nu går familjens hästar i hagen och björnobservationen väcker oro.

Björnobservatoinen i Häcklinge gjordes för några veckor sedan. Beatrice Sverin, mamma till Joel, säger till Gefle Dagblad/gd.se att det känns obehagligt med björn så nära.

Men Per Mellström, vid Jägareförbundet Gävleborg, är inte förvånad över att björnen setts där. 
– Det är inte speciellt ovanligt. Så har det varit i andra delar av länet under många år, men när en björn dyker upp i områden där den inte brukar vara väcker det lite uppståndelse, säger Mellström till Gefle Dagblad/gd.se. 
Han menar att det kan bli farligt för en ryttare om hästen skräms av en björn. 

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser