Björn nära hästhage

Gävle(JJ) När Joel Sverin arbetade med stolparna till en hästhage fick han plötsligt se en björn bara 50 meter bort. Nu går familjens hästar i hagen och björnobservationen väcker oro.

Björnobservatoinen i Häcklinge gjordes för några veckor sedan. Beatrice Sverin, mamma till Joel, säger till Gefle Dagblad/gd.se att det känns obehagligt med björn så nära.

Men Per Mellström, vid Jägareförbundet Gävleborg, är inte förvånad över att björnen setts där. 
– Det är inte speciellt ovanligt. Så har det varit i andra delar av länet under många år, men när en björn dyker upp i områden där den inte brukar vara väcker det lite uppståndelse, säger Mellström till Gefle Dagblad/gd.se. 
Han menar att det kan bli farligt för en ryttare om hästen skräms av en björn. 

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser