Björn lämnade visitkort utanför kommunalkontor

YTTERHOGDAL(JJ). Om det var en protest mot något politiskt beslut eller inte lär vi aldrig få veta - men av allt att döma är det en björn som har lämnat sitt "visitkort" några meter utanför kommunalkontoret i Ytterhogdal.

Det var Mårten Jonsson som gjorde upptäckten och han är säker på att det är en björn som varit framme.
– Det är många som har varit hit och tittat, bland dem en del vana jägare och alla är överens om att det är björnskit, säger Mårten Jonsson till Östersunds-Posten

För någon vecka sedan sågs det björnar i byn och flera personer upplever det som olustigt med så närgångna björnbesök.
Det här rapporterar Östersunds-Posten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser