Björn kalasar på sopor i centrala Bureå

Bureå (JJ) En björn lämnat efter sig spår när den sökt genom soptunnor inne i samhället Bureå ett par mil söder om Skellefteå.

Lokaltidningen Norra Västerbotten var på plats på för att fotografera och intervjua personer som fått sina soptunnor genomsökta. Mindre än en timme efter att tidningens reporter lämnat platsen hade björnen åter besökt soptunnorna.
Den drabbade tog kontakt med de lokala jaktlaget som uppmanade honom att ringa polisen. Det hela slutade med att en av länsstyrelsens björnjägare ska komma till Bureå för att försöka skrämma bort björnen.
Om det inte skulle lyckas kan polisen besluta om skyddsjakt. Enligt polisen får det bli en sista utväg eftersom det är problematiskt och svårt med skottlossning i ett tätbebyggt område, skriver Norran.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser