Björn jagade stockholmspolis

Stockholm (JJ) En polisman som var ute på en joggingtur när han fick sällskap av en stor björn som sprang bredvid honom på tre meters avstånd. Händelsen inträffade i Stockholm mellan Rönninge och Salem.

Den joggande polisen försökte hålla sig lugn och märkte efter en stund att björnen försvunnit. Efter en stund tittade han bakåt och fick då se hur björnen satt stilla med högt huvud. Polisen mötte sedan en flicka som sett björnen och var mycket rädd. Polisen tröstade flickan och de båda sprang bort från den plats där de sett björnen. Polismannen fick hela tiden stoppa joggare som var på väg mot björnen. Polisen hade ingen mobil med sig, men när han kom hem kontaktade han sina kollegor som ryckte ut till motionsspåret. De kunde inte finna björnen, men de hittade björnspår. Jakträttsinnehavare gjorde sent på kvällen bedömningen att man inte skulle sätta igång någon björnjakt.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser