Björn jagade stockholmspolis

Stockholm (JJ) En polisman som var ute på en joggingtur när han fick sällskap av en stor björn som sprang bredvid honom på tre meters avstånd. Händelsen inträffade i Stockholm mellan Rönninge och Salem.

Den joggande polisen försökte hålla sig lugn och märkte efter en stund att björnen försvunnit. Efter en stund tittade han bakåt och fick då se hur björnen satt stilla med högt huvud. Polisen mötte sedan en flicka som sett björnen och var mycket rädd. Polisen tröstade flickan och de båda sprang bort från den plats där de sett björnen. Polismannen fick hela tiden stoppa joggare som var på väg mot björnen. Polisen hade ingen mobil med sig, men när han kom hem kontaktade han sina kollegor som ryckte ut till motionsspåret. De kunde inte finna björnen, men de hittade björnspår. Jakträttsinnehavare gjorde sent på kvällen bedömningen att man inte skulle sätta igång någon björnjakt.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser