Björn inne i Skellefteå

Skellefteå (JJ) Mindre än ett dygn efter att en björn sågs i Bergsbyn öster om Skellefteå fick 29-åriga Valeria Möller fick uppleva ett skräckmöte under promenaden från krogen natten mot söndag.

Klockan var kring 03.00 när hon precis hade passerat Brännanskolan och gick på gångbron över Klintforsån när hon hörde hur det prasslade i en skogsdunge intill gångvägen.

Ett tiotal meter ifrån henne kom en björn fram från skogsdungen på höger sida.

– Den kom lufsandes och ställde sig rakt framför mig på cykelbanan

Det var mörkt ute och hon såg hur björnen lystes upp under gatubelysningen.

– Han tittade på mig och jag satte mig ner och hukade mig på knä och hann bara tänka ”vad gör jag om den kommer mot mig?”, säger hon. Efter en stund försvann björnen ur sikte.

I morse tog hon kontakt med två jägare som hittade björnspillning på precis den plats där hon träffade björnen.

– En av jägarna sa bara ”grattis – här har du ditt bevis”, berättar Valeria till tidningen Norran.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser