Björn i Stockholms län

Spår efter en björn har kunnat fastställas norr om sjön Erken i Norrtälje i veckan.

Med största sannolikhet är det samma björn som funnits i trakten under minst fyra år. Men det är första gången i år som det kan bekräftas att björnen finns kvar i området sedan den lämnade idet i våras. Björnen har rört sig över ett nyupptaget hygge och spåren kunde följas cirka 100 meter.

Generellt sett är det mycket ovanligt med björn i Stockholms län.

– Det här är den enda som är dokumenterad på flera år, säger Hanna Dittrich Söderman, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Stockholms län.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser