Björn i Skutskär

Skutskär (JJ) Skutskärsbon Leif Wörding, är övertygad om att han haft besök av en björn under natten mot måndagen.

Leif bor på nedre våningen i ett hyreshus på Hårstagatan i Skutskär tillsammans med sina två hundar. Vid två-tiden vaknade han av att hundarna var oroliga och började skälla. Strax efter smällde det till på balkongen. Han öppnade dörren men såg ingenting förutom kastrullen med mat. Efter ett tag lugnade hundarna ner sig och han gick och la sig igen.  
Dagen efter när han gick ut såg han de stora spåren vid balkongen. De var 32 centimeter långa. Han har tidigare jagat både älg och björn uppe i Norrland och är säker på sin sak. Det var en björn.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser