Björn i Skutskär

Skutskär (JJ) Skutskärsbon Leif Wörding, är övertygad om att han haft besök av en björn under natten mot måndagen.

Leif bor på nedre våningen i ett hyreshus på Hårstagatan i Skutskär tillsammans med sina två hundar. Vid två-tiden vaknade han av att hundarna var oroliga och började skälla. Strax efter smällde det till på balkongen. Han öppnade dörren men såg ingenting förutom kastrullen med mat. Efter ett tag lugnade hundarna ner sig och han gick och la sig igen.  
Dagen efter när han gick ut såg han de stora spåren vid balkongen. De var 32 centimeter långa. Han har tidigare jagat både älg och björn uppe i Norrland och är säker på sin sak. Det var en björn.

2 kommentarer

  • Monsterbjörn på hembesök
    32 cm långa björnspår? Måste ha varit en riktig monsterbjörn, eftersom björnens fotavtryck normalt inte överstiger 25 cm (störst bak). Det handlar nog snarare om en nyfiken tvåbening iförd vinterkängor modell större. Vad skall f ö en björn göra i ett samhälle denna årstid?

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser