Björn i Skaraborg

Skaraborg(JJ) Björnspår har upptäckts nära bostadshus, norr om Mariestad.

Björnspåren har hittats på en åker efter Torsövägen, norr om Mariestad. Björnen har troligen gått där under natten till fredag. Spåren går bara cirka hundra meter ifrån bostadshusen.

– Ja, det är otroligt att den gått så öppet. Den har passerat ett femtontal hästar och sedan är det ett trettiotal hästar med föl längre söderut, berättar Karin Pettersson, som bor på en gård norr om Mariestad, till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser