Björn i Örbyhus

Allt talar för att en björn kommer att gå i ide utanför Örbyhus i Uppland. I tisdags såg Hans Ragnar Jansson en ung björn på väg till jobbet.

-Jag såg björnen på höger sida när jag var på väg in i s-kurvorna före Kurirstenen, berättar Hans Ragnar Jansson. Jansson såg djuret tidigt och trodde först att det var en älg.

Björnen stod alldeles vid vägen, den hade till och med ramarna på vägkanten.
– När jag kom närmare blev han rädd, vände och sprang tillbaka in i skogen, berättar han för Uppsala Nya Tidning.

Jansson är absolut säker på att det var en björn. Han är själv jägare och har sett det mesta i skogen.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser