Björn i Örbyhus

Allt talar för att en björn kommer att gå i ide utanför Örbyhus i Uppland. I tisdags såg Hans Ragnar Jansson en ung björn på väg till jobbet.

-Jag såg björnen på höger sida när jag var på väg in i s-kurvorna före Kurirstenen, berättar Hans Ragnar Jansson. Jansson såg djuret tidigt och trodde först att det var en älg.

Björnen stod alldeles vid vägen, den hade till och med ramarna på vägkanten.
– När jag kom närmare blev han rädd, vände och sprang tillbaka in i skogen, berättar han för Uppsala Nya Tidning.

Jansson är absolut säker på att det var en björn. Han är själv jägare och har sett det mesta i skogen.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser