Björn härjar på Kruppa fäbodar

Orsa(JJ) Återigen besväras fäbodbrukarna på Kruppa fäbodbodar utanför Orsa av björn. – Nu är björnarna tillbaka på Vallen precis som förra året. Vi har blivit av med ett flertal får som björnarna tagit, berättar Olof Sjieldrup djurägaren som blivit drabbad.Igår så kom fåren inspringande på vallen och en av personalen hittade ett får som björnen slagit och där intill låg björnen. Det var bara ren tur att björnen inte anföll honom , utan valde att lämna fåret.Länstyrelsen och polisens björnjägare var på platsen igår med fem hundar men utan att hitta någon björn.- Nu måste vi låta våra lokala björnjägare få lov att skydda våra djur anser Olof Sjieldrup, de kan vara på plats inom fem minuter när man märker på djuren att rovdjuren är i närheten.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser