Björn får jagas på åtel i Jämtland

Östersund (JJ) Under årets licensjakt på björn i Jämtlands län är det nu tillåtet att använda åtel om man uppfyller vissa villkor. Jägare måste ha länsstyrelsens medgivande efter att en ansökan gjorts om att få anlägga en åtel. Ansökan görs på länsstyrelsens webb.

Villkor för att bedriva licensjakt efter björn med hjälp av åtel finns att läsa i länsstyrelsens beslut om licensjakt efter björn 2014 i länk till höger på länsstyrelsens hemsida. 

– När vi får in ansökningar kommer vi att göra en bedömning om åtelplatsen uppfyller villkoren i beslutet. Om allt stämmer skickar vi ut ett medgivande om att åtel får anläggas på den ansökta platsen. Vi vill dock understryka att det är den åtelansvarige som ansvarar för att uppfylla villkoren, säger Mikael Wallén, Länsstyrelsen Jämtlands län i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser