Björn får jagas på åtel i Jämtland

Östersund (JJ) Under årets licensjakt på björn i Jämtlands län är det nu tillåtet att använda åtel om man uppfyller vissa villkor. Jägare måste ha länsstyrelsens medgivande efter att en ansökan gjorts om att få anlägga en åtel. Ansökan görs på länsstyrelsens webb.

Villkor för att bedriva licensjakt efter björn med hjälp av åtel finns att läsa i länsstyrelsens beslut om licensjakt efter björn 2014 i länk till höger på länsstyrelsens hemsida. 

– När vi får in ansökningar kommer vi att göra en bedömning om åtelplatsen uppfyller villkoren i beslutet. Om allt stämmer skickar vi ut ett medgivande om att åtel får anläggas på den ansökta platsen. Vi vill dock understryka att det är den åtelansvarige som ansvarar för att uppfylla villkoren, säger Mikael Wallén, Länsstyrelsen Jämtlands län i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser