Björn dödade kvinna och skadade två

En 31-årig kvinna och två andra personer skadades av en aggresiv björn i Rumänien. Samtliga var amerikanska turister och hade hyrt en stuga i Karpaterna.

De sex amerikanska turisterna hade först lyckats jaga bort björnen från stugan där de bodde. Men björnen återkom efter någon timme och var då mycket aggresiv. Björnen skadade tre i sällskapet och varav den ene, en 31-årig kvinna dog av skadorna innan räddningsmanskapet kom till platsen.Samma björn misstänks tidigare ha bitit en rumänsk turist i skuldran, samt ha angripit får i området. Myndigheterna letar du efter björnen för att avliva den.För tre år sedan dödade en björn två män i Rumänien.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser