Björn dödade jakthund

Idre (JJ) Först befarade man att jakthunden dödats av varg, men veterinärundersökning visade att en björn sannolikt låg bakom angreppet på jakthund i nordvästra Dalarna.

– Mycket talar för att det är en björn som dödat hunden, säger Peter Wallin, besiktningsman på länsstyrelsen i Dalarnas län.

Han var med och tog hand om en jakthund som attackerades vid Fröbergsvallen norr om Särna. Hunden hade dödats av ett rovdjur men om det var varg, lo eller björn kunde inte avgöras på plats, rapporterar dt.se.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser