Björn bet jägare

Storåbränna (JJ) Innan Omar Jonsson kunde fälla den 194 kilo tunga björnen hann den bita Omar i armen och i en hand. – Det blev lite bråttom med det tredje och sista skottet, säger jaktledaren till Östersundsposten.

Det var vid björnjakt i Storåbränna som en 194 kilo tung björn fälldes efter stor dramatik. Från 25 meters håll kom björnen rusande och Omar hann få i väg två skott innan björnen hann fram till honom. – Det blev ett litet hål i armen och i handen sedan han fått upp armen för att skydda sig mot attacken. Sedan ramlade björnen stendöd ner framför hans fötter. Björnen hann även med att riva sönder Omar Jonssons ryggsäck.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser