Björn avlivad i Dalarna

Särna (JJ) Länsstyrelsen i Dalarna har avlivat en björnhona i byn Nordomsjön utanför Särna.

Två björnar har uppehållit sig i närheten av bebyggelsen under ett par veckor. Jägare med hundar har utan att lyckats försökt skrämma bort björnarna. När en av björnarna återvände tog länsstyrelsen beslut om avlivning. I Härjedalen har björnar varit närgångna i byarna Duvberg och Överberg. Vid ett möte om ”soptunnebjörnarna” krävde byborna att länsstyrelsen fördubblar avskjutningen.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser