Björn attackerade fritidshus!

TANDSJÖBORG(JJ). Husägaren Robert Mattson trodde inte sina ögon när han insåg att det var en björn som vandaliserat hans fritidhus i Tandsjöborg. Björnen har brutit sönder fasaden på alla väggarna.

– Vi bor i ett av de björntätaste områden i Sverige så det är inte konstigt att det är björn men att de ger sig på ett hus är väl mer ovanligt, säger Rogbert Mattson till SVT Gävledala.

För länsstyrelsens naturbevakare som varit på platsen är det första gången han inspekterar ett hus som blivit skadat av björn. Han är säker på att det är björn då det finns spårtecken i form av klösmärken, bitmärken och tassavtryck på väggarna.
Naturbevakaren tror att björnen varit hungrig och kan ha varit på jakt efter den grävling som rört sig vid huset.
Det här rapporterar SVT Gävledala.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser