Björn anföll travhästar

Just nu söks en björn utanför Rud i Munkfors kommun av jägare med hund. Björnen misstänks ha fått ett ben avsparkat sedan den anföll travhästar i går.

Utan förvarning dök björnen plötsligt upp och attackerade tre travhästar som var ute på en träningsrunda tillsammans med en kusk. I tumultet som uppstod hamnade björnen mellan benen på en häst som sparkade kraftigt.Björnen rullade runt och anföll trots detta igen. Men slutligen gav björnen upp och kusken uppfattade skadorna på björnen som ett brutet framben.Hästarna klarade sig undan utan större skador. De fick rivsår och en häst sparkade en annan. Nu idag söker jägare med specialtränad hund efter den eventuellt skadade björnen.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser